Je hebt zo toch inkomsten en je helpt elkaar

ALS JE LID BENT VAN AOV VOOR TANDTECHNICI, KRIJG JE, ALS JE ARBEIDSONGESCHIKT BENT, MAXIMAAL 24 MAANDEN LANG SCHENKINGEN VAN DE ANDERE LEDEN.

Zo werkt het

AOV voor Tandtechnici is een vorm van crowdsurance. Dat klinkt modern maar is eigenlijk een oud principe: een groep mensen spreekt met elkaar af dat ze elkaar financieel steunen als één van hen iets overkomt. Hieronder leggen we in drie stappen uit hoe AOV voor Tandtechnici werkt.

Hier vind je een infographic die goed op je scherm past en   dit bestand  kan je juist weer goed printen.


sparen en schenken

Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw AOV voor Tandtechnici rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere leden ook.

lees meer over sparen en schenken…


Ziek zijn en geld ontvangen

Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden voor een periode van maximaal 24 maanden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf, ieder bedrag tussen €1.000 en €4.000 netto kan. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

lees meer over schenkingen ontvangen…

ondersteuning arbodienst

De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen. En als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

lees meer over de arbodienst…


De vijf meest gestelde vragen

Hoeveel betaal ik per maand?

AOV voor Tandtechnici is geen verzekering, je betaalt geen premie maar je schenkt en spaart. Je gebruikt jouw spaargeld dus om andere ondernemers te helpen. Hoeveel en hoe vaak je schenkt hangt af van het aantal zieken. Als je lid wordt betaal je eenmalige inschrijfkosten en een maandelijkse contributie.

Meer weten over kosten

Ik ben ziek, en dan?

Als je ziek bent, meld je dat via Mijn AOV voor Tandtechnici. Na twee maanden ga je schenkingen van de andere leden ontvangen. Al deze schenkingen samen tellen op tot het door jou gewenste inkomensniveau. Na jouw ziekmelding neemt de casemanager van de arbodienst, bureau Streefkerk, contact met je op.

Meer weten over schenkingen

Waarom krijg ik maar 24 maanden schenkingen?

Als je arbeidsongeschikt bent, krijg je maximaal 24 maanden schenkingen. Gelukkig zijn de meeste mensen (75%) binnen een jaar weer beter. Langer dan 24 maanden schenken kan bij voldoende financiële stabiliteit. Bij een groter ledenaantal zullen we de maximale duur verlengen. Een besluit hierover wordt altijd samen met de leden genomen.

Wat doet de arbodienst?

Met de casemanager maak je een inschatting van de ernst en de duur van de situatie. Daarna beoordeelt een BIG-geregistreerde verzekeringsarts wat er met je aan de hand is en bepaalt een arbeidsdeskundige de mate van arbeidsongeschiktheid. Uitgangspunt van deze professionals is steeds dat jij zo snel mogelijk weer aan het werk wilt.

Meer weten over de arbodienst

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je als lid altijd zeker bent van een inkomen bij ziekte (daarvoor is er een buffer). En dan nog een paar voordelen: we kennen geen uitsluitingen, het is betaalbaar, lid worden kan online, makkelijk en snel, iedere (startende) ondernemer kan lid worden, samenwerking met onafhankelijke arbodienst, jij helpt met jouw geld andere ondernemers.

Meer weten over de voordelen